Satser hardere: – Det er et marked med uløst potensial

FAR OG SØNN: (f.v) Finn Nistad (63) og Petter Nistad (27) har planer for videre vekst for bedriften i Tysvær. Foto: Marte Sandvold Nygaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Marte Sandvold Nygaard  

Publisert: 30. november 2019, kl. 20:22

Nå har far og sønn Nistad planer om å sikte mer målrettet mot en bransje.

NÆRINGSLIV: – Det kan gå en kule varmt av og til. Men stort sett har vi et godt samarbeid. Ellers hadde vi ikke sittet her sammen.

Petter Nistad (27) og pappa Finn Nistad (63) smiler og forteller at de pleier være enige om det meste. I DP Filterteknikks lokaler på Frakkagjerd har de videreført og bygget opp den 113 år gamle bedriften.

Historien strekker seg i alle fall tilbake til 1953, da Finn Nistads far etablerte det som da het Haugesund Dieselpumpe-service på Risøy.

– Men eieren fram til 80-tallet var Haugesund Slip, og de hadde røtter tilbake til starten på 1900-tallet. Så det er mye historie, påpeker 63-åringen, som nå har gått over som styreleder i selskapet.

Det var først i 1984 at bedriften flyttet inn til Frakkagjerd. Omtrent som det eneste bygget på en stor og åpen tomt. Men ting har skjedd på industri-feltet siden.

– Vi har jo vurdert flytting på et tidspunkt. Men nå er dette perfekt plassering for oss. Kun et par minutter til Aksdal og et par minutter til Raglamyr. Det er god aktivitet her, forteller han.

Skulle ut i verden – endte på Frakkagjerd

I utgangspunktet hadde ikke eldstemann Nistad tenkt å tilbringe hele sin yrkeskarriere i bedriften.

– Jeg skulle bare ha et friår etter økonomistudiene, før jeg skulle ut i verden. Så endte jeg på Frakkagjerd i stedet for, ler han.

Han har ikke angret på det. Etter nærmere 40 år i bedriften kan Nistad se tilbake på en tydelig vekst og gode resultater.

I 2016 gikk styrelederen hardt ut ved å si at de kom til å nå målet om en dobling av omsetningen innen tre år. Da omsatte selskapet for nærmere 30 millioner kroner.

– Jeg vil si vi har klart det i det lokale markedet. Men vi har ikke nådd målet på vår totale omsetning, erkjenner 63-åringen.

STYRET: (f.v) Styreleder og eier av DP Filterteknikk Finn Nistad, avdelingsleder DP-Butikken Petter Nistad og daglig leder DP Filterteknikk Geir Inge Adelsten. Foto: Marte Sandvold Nygaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontoret i Tysvær teller i dag 13 ansatte, og sikter seg inn på en omsetning rundt 42 millioner i år.

– Vi har gjort mange grep. Både når det gjelder logistikk og digitalisering. Vi forbereder oss på framtiden og har ikke tenkt å tape den kampen, konstaterer daglig leder Geir Inge Adelsten (46).

Etter seks år som driftssjef i selskapet overtok 46-åringen den daglige driften i 2017, mens Nistad har fortsatt i rollen som arbeidende styreleder.

Trenger flere folk

Som en av Norges største selskaper innen leveranse av filter til skip, industri og maskinentreprenører, fant ledelsen ut at de skulle starte opp et eget butikkutsalg i 2016- som en forlengelse av sentrallageret og administrasjonen på Frakkagjerd.

– Det er vel en av suksesshistoriene våre. Og mye av grunnen til tredoblingen av omsetningen vår lokalt, forteller Petter Nistad (27).

Han har hatt hovedansvar og bygget opp butikken de siste årene.

– Det har vært veldig kjekt og utfordrende. Mange lange dager, beskriver han.

GODT SAMARBEID: (f.v) Finn Nistad (63) og Petter Nistad (27) har jobbet sammen i mange år. Far og sønn synes det er uproblematisk. Foto: Marte Sandvold Nygaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå er 27-åringen klar for å gi stafettpinnen videre til noen nye – og selskapet søker derfor etter ny butikkansvarlig i disse dager.

Selv skal Nistad jr. i gang med nye utfordringer innad i firmaet.

– Det blir nok større og tyngre oppgaver som starter over nyttår, sier han.

Da skal far og sønn sette større fokus mot det maritime markedet.

– Vi ser at vi har en del å gå på der. Målet vårt er å sette inn mer ressurser for å øke andelen vår mot rederier og lignende. Vi bor jo svært sentralt for akkurat det, påpeker 63-åringen.

– Lite sexy-produkt

DP Filterteknikk har for øvrig aldri hatt kontrakter i Nordsjøen. Noe som gjorde at selskapet slapp unna den verste krisen i oljemarkedet.

– Vår styrke er at vi har kunder innen flere markedssegmenter. Det gjør også at vi har flere bein å stå på, påpeker Adelsten.

DAGLIG LEDER: Etter 6 år som driftssjef i selskapet overtok Geir Inge Adelsten (46) den daglige driften i 2017. Foto: Marte Sandvold Nygaard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokalt er det anleggsbransjen som veier tyngst, hvor Vassbakk & Stol en av de største filterkundene.

– Fordelen vår er at vi selger produkter etter behov, ikke impuls. Men det er et lite sexy-produkt, smiler 27-åringen, og trekker fram:

– Har du en båt eller en gravemaskin, må du skifte filter med jevne mellomrom. Så vi gjør det nesten bedre i nedgangstider, for da beholder folk heller sitt gamle utstyr, påpeker han.

13.000 pakker i året

Det lokale selskapet har et av landets største lager i bransjen, med 4.600 filtervarianter.

– Innen filter er det 900.000 kryssreferanser. Vi pakker rundt 13.000 pakker i året, anslår daglig leder.

For å ha kontroll på hver enkelt kundes behov har de utarbeidet en nettbasert maskinkatalog og ordresystem.

Den nytenkende og offensive holdningen har også blitt lagt merke til i bransjen. For et par uker siden ble DP Filterteknikk kåret til årets distributør av Donaldson, en av verdens største og mest solide filterleverandør.

– Det var på en europeisk samling i Italia. Det er alltid kjekt å bli lagt merke til, smiler trioen.


Nyhetsarkiv