DP Filter blir en del av konsernet Axel Johnson International

DP Filter øker innsatsen for å nå målet om å bli den beste filterleverandøren i Norge. Nå blir de en del av det svenske konsernet Axel Johnson International og Driveline Solutions.

DP Filter AS ble grunnlagt i 1953 og holder til på vestkysten, like utenfor Haugesund. Selskapet er distributør av filtre til kunder innen marine-, industri- og mobilmaskinmarkedet i Norge. De tilbyr også omfattende applikasjons- og teknisk kunnskap og gir høyt verdsatt tekniske støttetjenester for et bredt spekter av forskjellige filterapplikasjoner. Det er et veldrevet selskap med imponerende vekst og ekspansjon.

DP Filter har en sterk posisjon i det norske filtermarkedet. De har et unikt filtersystem online med over 5 500 ulike filtre, 900 000 kryssreferanser og egen utarbeidet maskinkatalog. Dette gjør det enkelt å bestille, og man får kortere nedetid på maskinene. Filtersystemet er en skreddersydd løsning, som passer like bra for store industribedrifter som for lokale entreprenører. Her er filter til det meste av maskiner og kjøretøy som finnes på det norske markedet.

– «Vi ser frem til å bli en del av Driveline Solutions og Axel Johnson International med sin gründerkultur og verdidrevne ledelse. Å være en del av et stort konsern vil hjelpe oss å fortsette å vokse og styrke vår posisjon i markedet», sier Finn Nistad, majoritetseier og styreleder i DP Filter AS.

Formålet med oppkjøpet er altså å styrke DP Filter på lang sikt, og ikke minst utvikle selskapet til å bli en større og bedre aktør i det norske filtermarkedet. Det skal gi nye muligheter både for bedriften, kunder og leverandører. Axel Johnson International vil bidra med å styrke merkevaren, nettverking og omfattende ressurser. I tillegg vil de være en aktiv støttepartner i utviklingen av selskapet.

Axel Johnson International er et familieeid, globalt industrikonsern innenfor Axel Johnson Group som kjøper og utvikler industribedrifter i utvalgte nisjer med fokus på tekniske komponenter og service til industrielle kunder og løsninger. Axel Johnson International er organisert i seks forretningsgrupper: Driveline Solutions, Fluid Handling Solutions, Industrial Automation, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions og Transport Solutions.

– «Kjøpet av DP Filter er godt i tråd med vår forretningsgruppestrategi om geografisk ekspansjon. DP Filter har en sterk posisjon i det norske filtermarkedet og deres tilbud er et flott supplement til konsernets eksisterende produkttilbud i det norske markedet, sier Jan Brattberg, administrerende direktør i Driveline Solutions.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Tom Ivar Omdahl, daglig leder, DP Filter AS
+47 982 08 150, omdahl@dpfilter.no

Jan Brattberg, administrerende direktør, Driveline Solutions
+46 70 652 65 20, jan.brattberg@axinter.com

Med hilsen

Tom Ivar Omdahl
Daglig leder, DP Filter AS


Nyhetsarkiv